Kotitekoinen Miso-keitto

-Kaada kattilaan 8dl vettä ja heitä sekaan kalaliemikuutio.

Laita liemi hellalle kunnes kiehuu.

Lisää 3-4 rkl Soija kastiketta.

-Heitä sekaan viipaloidut kasvikset (purjo, valkosipuli, ruohosipuli ja ihan mitä ikinä tulee mieleen; Sienet ja katkaravut sopivat erinomaisesti.)
-sekoita ja liuota 4 rkl Miso-tahnaa 1-2 dl kuumaan veteen.

Älä heitä Miso-tahnaa suoraan kiehuvaan veteen.

Miso kärsii pahasti keittämisestä.

-Ota kattila pois kuumalta liedeltä ja kaada miso neste hiljalleen sekaan, samalla sekoittaen.

-Lisää viimeiseksi Feta kuutiot ja anna hautua muutama minuutti, mutta älä anna keiton kiehua enää.

Maku kärsii heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Hazardi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Miso -tahna (japanilainen keittomauste)75g143kcal9g17.5g3.5g0g
Apetina Feta 8% (Arla), annos 200g250g374kcal39.9g10g20g0g
Purjosipuli 250g57kcal4.5g6g0.5g5.2g
Valkosipuli 18g19kcal1.4g2.8g0.1g0.4g
Kalaliemi Maggie, annos 5g6.2g16kcal0.7g1.5g0.9g0g
Ruohosipuli, tuore62g17kcal0.9g2.4g0.4g0.7g
Soijakastike 75g45kcal3.9g7.1g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1470g1343kcal120.6g94.6g51g12.6g
Valittu annoskoko735g672kcal60.3g47.3g25.5g6.3g
Annoskoko puolitettuna368g336kcal30.2g23.7g12.8g3.2g
Arvot/100g100g91kcal8.2g6.4g3.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234676