Borssikeitto paistijauhelihalla

(4:lle hengelle)
1 porkkana
150 g juuriselleriä
3 punajuurta
1 sipuli
275 g keräkaalia
290 g paistijauhelihaa
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
1 tl basilikaa
1 tl meiramia
1 tl timjamia
1 tl persiljaa
1 tl suolaa

1. Suikaloi tai raasta juurekset
2. Kiehauta 1 l vettä, lisää lihaliemikuutio(t) ja juurekset
3. Anna kiehua hiljalleen reilu 30 min
4. Ruskista jauheliha ja lisää se keittoon
5. Mausta suolalla, timjamilla, meiramilla, basilikalla ja persiljalla

Halutessasi voit vielä ripotella raejuustoa sekaan.

(Ainekset Finelin taulukosta)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 588 grammaa

Nananas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 91g125kcal17g0g6.3g0g
Kasvisliemikuutio 6.3g19kcal0.6g0.8g1.5g0.1g
Punajuuri 125g48kcal1.3g8.6g0.3g3.1g
Valkokaali keräkaali 86g24kcal1g3.5g0.2g1.8g
Juuriselleri 47g15kcal0.6g2.2g0.1g1.5g
Porkkana 28g9kcal0.2g1.6g0.1g0.7g
Vesi, vesijohtovesi 313g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 36g11kcal0.4g1.7g0.1g0.6g
Basilika, kuivattu 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Timjami 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Persilja 0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 2.2g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1470g506kcal42.2g37.2g17.2g16g
Valittu annoskoko735g253kcal21.1g18.6g8.6g8g
Annoskoko puolitettuna368g127kcal10.6g9.3g4.3g4g
Arvot/100g100g34kcal2.9g2.5g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=25578