Juuressose

1. Kuori ja paloittele juurekset.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola.

Keitä lanttu- ja porkkanapaloja n. 5 minuuttia.

Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä juurekset aivan kypsiksi, ettei soseeseen jää paakkuja.

Jätä keitinliemi juuresten joukkoon.

Soseuta juurekset.

Lisää maito, rasva ja sokeri.

Kuumenna sose vielä ja tarjoa puolukkaisten jauhelihapihvien kanssa.

Pirkkaresepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 125g36kcal1.2g5.7g0.4g2.2g
Porkkana 100g33kcal0.6g5.6g0.2g2.5g
Peruna, vanha, kuorittu 200g152kcal3.8g31g0.4g2g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt50g23kcal1.6g2.4g0.8g0g
Voi 7g51kcal0.1g0g5.7g0g
Sokeri 1g4.1kcal0g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1471g598kcal14.6g91.4g15g13.4g
Valittu annoskoko736g299kcal7.3g45.7g7.5g6.7g
Annoskoko puolitettuna368g150kcal3.7g22.9g3.8g3.4g
Arvot/100g100g41kcal1g6.2g1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=279644