Heidin Saaristolaisleipä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva, siirappi ja suola.

Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada taikina vuokaleipävuokiin 2 x 30cm vuokaan ja anna kohota 2h.

Paista 160-170 astetta 1,5 - 2h.

Jos alkaa tummumaan päältä laita leivinpaperi päälle.

Säilyy hyvin jääkaapissa jopa viikon.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2948 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)250g80kcal8.3g11.3g0g0g
Suola, annos 3g5.6g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma75g240kcal0.1g55.5g0g0g
Hiiva 19g14kcal2.5g0.2g0.1g1.3g
Vehnäjauho, sunnuntai163g569kcal19.5g115.4g3.4g4.9g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)75g284kcal8.8g57.8g1.7g10.7g
Vehnälese Sydänystävä 5tl 5g75g105kcal10.5g10.5g2.6g36g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g75g229kcal7.3g46g1.5g10.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1474g3042kcal114g593.4g18.6g127.6g
Valittu annoskoko737g1521kcal57g296.7g9.3g63.8g
Annoskoko puolitettuna369g761kcal28.5g148.4g4.7g31.9g
Arvot/100g100g206kcal7.7g40.3g1.3g8.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=105153