Fetakasvisgratiini (Karppi)

Resepti on muunnos Karpin keittokirjan Broilerigratiinista.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Kaada parsakaalisekoitus* voideltuun vuokaan.

Kuutioi/murustele feta kulhoon ja lisää sinne tuorejuusto ja kerma.

Lisää mausteita oman maun mukaan (esim.

suolaa, pippurisekoitusta, paprikajauhetta).

Sekoita ja kaada vuokaan.

Paista noin puolisen tuntia.

Ripottele raastettu juusto vuoan pinnalle ja paista vielä noin 15 min.

Tämä on hyvää sellaisenaan tai sitten lisukeena lihan kanssa.

*Tämän reseptin voi tehdä myös tuoreesta parsakaalista ja kukkakaalista, jolloin hiilareita tulee vähemmän.

Gratiiniin voi lisätä esimerkiksi broilerisuikaleita tms. jolloin siitä tulee vielä ruokaisampaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Aniviina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Euroshopper parsakaalisekoitus, pakaste4000g1000kcal100g120g20g96g
Kuohukerma,valio,2dl1600g5440kcal32g48g560g0g
Apetina välimerellinen juusto (Arla), annos 200g800g1960kcal112g20g160g0g
Philadelphia Light, valkosipuli & yrtit (Kraft), annos 5g400g620kcal32.4g18g46g2g
Arkijuusto, Valio [330kcal]560g1848kcal151.2g0g134.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14720g21736kcal855.2g412g1840.8g196g
Valittu annoskoko7360g10868kcal427.6g206g920.4g98g
Annoskoko puolitettuna3680g5434kcal213.8g103g460.2g49g
Arvot/100g100g148kcal5.8g2.8g12.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=224226