Juuressose

1. Kuori ja paloittele juurekset.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola.

Keitä lanttu- ja porkkanapaloja n. 5 minuuttia.

Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä juurekset aivan kypsiksi, ettei soseeseen jää paakkuja.

Jätä keitinliemi juuresten joukkoon.

Soseuta juurekset.

Lisää maito, rasva ja sokeri.

Kuumenna sose vielä ja tarjoa puolukkaisten jauhelihapihvien kanssa.

Pirkkaresepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 1251g361kcal12.5g57.5g3.8g22.5g
Porkkana 1001g327kcal6.2g55.6g2g25.5g
Peruna, vanha, kuorittu 2001g1524kcal37.6g310.2g4g20g
Vesi, vesijohtovesi 2502g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g25g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt500g230kcal16g24g7.5g0g
Voi 70g508kcal0.8g0.3g56.9g0g
Sokeri 10g41kcal0g10g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14720g5981kcal146.2g915.2g148.4g136g
Valittu annoskoko7360g2991kcal73.1g457.6g74.2g68g
Annoskoko puolitettuna3680g1495kcal36.6g228.8g37.1g34g
Arvot/100g100g41kcal1g6.2g1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=279644