Mehevä katkarapukastike

1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Ensu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow1399g1399kcal321.7g0g12.6g0g
Herkkusieni 1189g189kcal25g3.6g3.9g17.8g
Sipuli 1049g317kcal13.1g50.4g2.1g17.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g84g87kcal6.6g13.7g0.5g1.7g
Vehnäjauho puolikarkea 70g240kcal7.1g49g0.8g2.4g
Vesi2098g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g35g77kcal5.9g5.9g3.1g0.2g
Mustapippuri 7g20kcal0.8g2.7g0.2g1.9g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%699g1329kcal69.9g35g97.9g0g
Tilli, tuore 699g209kcal25.8g6.3g5.6g14.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl35g315kcal0g0g35g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14728g8363kcal951.8g333.2g323.4g113g
Valittu annoskoko7364g4182kcal475.9g166.6g161.7g56.5g
Annoskoko puolitettuna3682g2091kcal238g83.3g80.9g28.3g
Arvot/100g100g57kcal6.5g2.3g2.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=207343