Tomaatti-basilikarisotto

Tarvikkeet:

1 rasia ( 250 g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa

4dl risottoriisiä
7 dl vettä
1 Knorr Fond "du Chef" kasvisannosfondi
2 dl valkoviiniä
1 dl Flora ruoka kasvirasvasekoitetta, 7 %
1 rlk voita
1 sipuli
2 valkosipulia

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.

Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet rasvassa kattilassa.

Lisää joukkoon riisi ja sekoittele pari minuuttia.

Vaihe 2
Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.

Hienonna sipuli.

Kuullota sipulia voissa.

Lisää riisit ja sekoittele hetken aikaa (riisit eivät saa ruskistua).

Lisää valkoviini.

Kun valkoviini on haihtunut, aletaan lisäämään kasvislientä.

Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja anna liemen imeytyä riisiin aina lisäämisten välissä.

Sekoita koko ajan.

Hauduta kypsäksi ja lisää lopuksi kasvirasvasekoite.

Aikaa kuluu yhteensä noin 20 minuuttia.

Vaihe 3
Halkaise tomaatit ja hienonna basilikaa.

Lisää ne risottoon.

Mausta mustapippurilla

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Jannicaal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kirsikkatomaatti (La palma), annos 200g1753g350kcal21g56.1g6.1g0g
Basilika, tuore 351g95kcal10.9g3.7g2.8g5.6g
Flora, 7 % kasvisrasvasekoite, 2,5 dl701g561kcal7g31.6g49.1g0g
Risottoriisi (Risella), 60g2385g8346kcal190.8g1788.4g40.5g71.5g
Valkoviini kuiva 1403g961kcal4.3g8.4g0g0g
Voi 98g712kcal1.2g0.4g79.8g0g
Kasvisfondi fond du chef (Knorr), annos 28g196g236kcal4.9g11.8g17.7g2.9g
Sipuli (kuorittu)421g114kcal5.5g20.2g0.8g7.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g56g58kcal4.4g9.1g0.3g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14728g22866kcal500g3859.4g394.2g176.6g
Valittu annoskoko7364g11433kcal250g1929.7g197.1g88.3g
Annoskoko puolitettuna3682g5717kcal125g964.9g98.6g44.2g
Arvot/100g100g155kcal3.4g26.2g2.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251423