Lihapullapastakeitto

Tee ensin lihapullat: vatkaa munien rakenne rikki, raasta yhden appelsiinin kuori joukkoon, lisää suolaa, pippuria, puristettu valkosipuli ja kuivattuja yrttejä.

Pyörittele pikkuruisia pullia ja kypsennä ne uunipellillä.

- Mikäli lihapullataikuna tuntuu liian "löysältä", lisää murustettua kuivaa leipää tai 2 rkl. korppujauhoja.

Valmista keitto: Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa, hauduta siinä sipulia ja valkosipulia.

Lisää ihan pieniksi kuutioitu varsiselleri ja porkkanat.

- Sen jälkeen vesi, tomaattipure ja linssit, jotka saavat kypsyä lähikypsiksi.

- Lisää tumma pasta ja kun se on noin puolikypsää, lisää parsakaalin kukinnot.

- Kun keitto on valmista, lisää kypsät lihapullat ja tarkista maku.

Mausta tilkalla lihafondia ja halutessasi mm. basilicalla, kuivatulla ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Tarjoillessa voit vielä lisätä keittolautasen päälle tuoretta basilicaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 526 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makarooni, tumma, keitetty (Myllyn paras), annos 100g700g950kcal36.4g177.7g8.7g16.2g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 1166g1499kcal242g0g58.3g0g
Oliiviöljy 63g557kcal0g0g63g0g
Sipuli (kuorittu)233g63kcal3g11.2g0.5g4g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka233g26kcal2.6g2.6g0.5g2.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g303g85kcal1.8g18g0.6g7.6g
Parsakaali, keitetty, suolaa 350g122kcal16g6.8g1g8.7g
Vesi3499g0kcal0g0g0g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 233g743kcal56.9g106.6g4.4g20.8g
Kananmuna kuoreton 257g366kcal32.1g0.8g26.3g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk327g127kcal5.6g24.8g0.3g16.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14728g9076kcal792.8g697g327.2g151.8g
Valittu annoskoko7364g4538kcal396.4g348.5g163.6g75.9g
Annoskoko puolitettuna3682g2269kcal198.2g174.3g81.8g38g
Arvot/100g100g62kcal5.4g4.7g2.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96390