Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 253g386kcal48.8g0g21.2g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl84g253kcal7.2g45.5g3.8g1.9g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl7.3g66kcal0g0g7.3g0g
Jäävuorisalaatti, rapea56g5.6kcal0.6g0.4g0.1g0.7g
Tomaatti 141g32kcal0.8g4.8g0.4g2g
Juustoraaste emmental punaleima84g329kcal24.5g0g25.3g0g
Sipuli (kuorittu)28g7.6kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g56g24kcal0.9g5.1g0.3g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore28g7kcal0g2.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1476g2219kcal166.4g119.2g117g10.2g
Valittu annoskoko738g1110kcal83.2g59.6g58.5g5.1g
Annoskoko puolitettuna369g555kcal41.6g29.8g29.3g2.6g
Arvot/100g100g150kcal11.3g8.1g7.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=394760