Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 5575g4223kcal104.2g859.6g11.1g55.7g
Kananmuna kuoreton 613g875kcal76.7g1.8g62.9g0g
Korppujauho 335g1225kcal35.1g250.5g3.4g17.7g
Rypsiöljy 223g1972kcal0g0g223g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 446g3007kcal119.9g30.8g258.7g54.9g
Suola, annos 3g33g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g167g100kcal16.7g28.9g6.7g122.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14784g22805kcal705.2g2343.2g1131.6g500.8g
Valittu annoskoko7392g11402kcal352.6g1171.6g565.8g250.4g
Annoskoko puolitettuna3696g5701kcal176.3g585.8g282.9g125.2g
Arvot/100g100g154kcal4.8g15.8g7.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=129417