Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3103g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g68g246kcal30.7g27.3g4.1g0g
Neljänviljanhiutale 186g614kcal18.8g108.1g6.5g21.4g
Vehnäjauho puolikarkea 3631g12458kcal370g2541.6g43.6g127.1g
Suola, annos 3g62g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 341g1038kcal29.9g189.1g6.5g47.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14784g28711kcal898.8g5732.2g121.4g391.8g
Valittu annoskoko7392g14356kcal449.4g2866.1g60.7g195.9g
Annoskoko puolitettuna3696g7178kcal224.7g1433.1g30.4g98g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256