Valkosuklaa-limekakku

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (halk. 22-24 cm) pohjan kokoinen pala.

Sekoista pieneksi rouheeksi murskatut keksit ja voisula.

Painele muruseos kevyesti vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Liuota liivatelehtiä (4 kpl) runsaassa kylmässä vedessä 5-10 min. Vaahdota kerma.

Mausta sokerilla ja lisää joukkoon maustettu rahka.

Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan veteen.

Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.

Kääda täyte muroseoksen päälle.

Tasoita.

Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 5 tuntia.

Irrota kakku tarjolle.

Koristele valkosuklaa lastuilla ja sitruunamelissan tai mintun lehdillä.

Laita koristelut erikseen kalorilaskuriin.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Foppa67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi13g56kcal0.8g7.5g2.6g0.4g
Voi 6.3g45kcal0.1g0g5.1g0g
Kuohukerma,valio,2dl17g57kcal0.3g0.5g5.8g0g
Maustettu rahka valkosuklaa-lime (Valio), annos 200g33g57kcal2.4g5.3g2.8g0g
Sokeri 2g8.1kcal0g2g0g0g
Vesi2.5g0kcal0g0g0g0g
Liivate 0.7g2.3kcal0.6g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana148g451kcal8.4g30.6g32.6g0.8g
Valittu annoskoko74g226kcal4.2g15.3g16.3g0.4g
Annoskoko puolitettuna37g113kcal2.1g7.7g8.2g0.2g
Arvot/100g100g304kcal5.7g20.6g22g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423626