Vuokaleipä

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet.

Anna tekeytyä 1/2 tuntia peitettynä.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen alustaen.

Taikina saa jäädä löysäksi ! Anna kohota 1/2 tuntia liinalla peitettynä.

Voitele voilla leipävuoka.

Nostele taikina vuokaan.

Anna kohota vielä n. 1/2 tuntia peiteltynä.

Paista 250 asteessa n. 1/2 tuntia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 31g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.7g2.5kcal0.3g0.3g0g0g
Neljänviljanhiutale 1.9g6.2kcal0.2g1.1g0.1g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 37g125kcal3.7g25.5g0.4g1.3g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 3.4g10kcal0.3g1.9g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana149g288kcal9g57.6g1.2g4g
Valittu annoskoko74g144kcal4.5g28.8g0.6g2g
Annoskoko puolitettuna37g72kcal2.3g14.4g0.3g1g
Arvot/100g100g194kcal6.1g38.8g0.8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=144256