Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen13g94kcal0.1g0.1g10.4g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 151g35kcal2.7g3.6g0.3g3.2g
Lehtikaali 47g19kcal1.6g1.9g0.3g0.9g
Kesäkurpitsa zucchini 194g35kcal1.1g4.8g0.8g1.4g
Valkosipuli 2g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Vesi267g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g67g40kcal0.6g3.5g2.7g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1480g448kcal12.6g28.4g29g11.4g
Valittu annoskoko740g224kcal6.3g14.2g14.5g5.7g
Annoskoko puolitettuna370g112kcal3.2g7.1g7.3g2.9g
Arvot/100g100g30kcal0.9g1.9g2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=373612