Kaurasämpylät

Ainekset
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl suolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Valmistusohjeet
1Luota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten.

Vaivaa taikinaksi.

Lisää lopuksi sula voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo taikinasta sämpylöitä.

Nosta ne pellille.

Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa.

Paista 225-asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)2000g660kcal66g98g0g0g
Tuore hiiva200g136kcal30.8g0.6g1.2g25.8g
Myllyn paras pikakaurahiutaleet (Myllyn paras oy), annos 40g2000g7000kcal280g1120g150g200g
Juokseva hunaja 250g200g640kcal2g156g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g2800g9800kcal336g1988g58.8g84g
Voi 200g1451kcal2.4g0.8g162.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14800g39374kcal1434.4g6726.8g745.2g619.6g
Valittu annoskoko7400g19687kcal717.2g3363.4g372.6g309.8g
Annoskoko puolitettuna3700g9843kcal358.6g1681.7g186.3g154.9g
Arvot/100g100g266kcal9.7g45.5g5g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316440