Makaronilaatikko kevytjauhelihasta

1. Laita makaronit esikeittymään runsaaseen veteen.

Lisää hieman suolaa.

2. Raasta porkkanat.

3. Paista jauheliha ja mausta mieleisilläsi mausteilla, sekoita mukaan raastettu porkkana.

4. Valuta makaroni ja sekoita jauhelihan sekaan.

5. Voitele vuoka kevyesti ruokaöljyllä ja laita makaroni-jauhelihaseos sinne.

6. Sekoita munat, maito ja vesi, ja kaada ne vuokaan niin, että makaroni-jauhelihaseos peittyy.

Lisää nestettä tarvittaessa.

Sekoita.

7. Paista 225 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Anna vetäytyä hetki ennen syömistä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Myrrde
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, kevyt, 10% (Atria), annos 400g1600g2720kcal304g0g160g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1000g1260kcal110g3g90g0g
Laktoositon maitojuoma rainbow (Kanslink food oy), annos 179g1600g400kcal52.8g46.4g0g0g
Makaroni (myllynparas raaka)1600g5600kcal204.8g1115.2g30.4g51.2g
Vesi, vesijohtovesi 1200g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 400g131kcal2.5g22.2g0.8g10.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14800g20222kcal1348.2g2373.6g562.4g122.8g
Valittu annoskoko7400g10111kcal674.1g1186.8g281.2g61.4g
Annoskoko puolitettuna3700g5055kcal337.1g593.4g140.6g30.7g
Arvot/100g100g137kcal9.1g16g3.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=322908