Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen130g936kcal1.3g1.3g104g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 1506g345kcal27.3g36.1g3g31.6g
Lehtikaali 473g188kcal16.3g19.2g2.8g9.5g
Kesäkurpitsa zucchini 1939g350kcal10.9g48.5g7.8g13.6g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Vesi2666g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g666g400kcal6g34.7g26.7g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14800g4480kcal126.8g286.2g288.8g114.2g
Valittu annoskoko7400g2240kcal63.4g143.1g144.4g57.1g
Annoskoko puolitettuna3700g1120kcal31.7g71.6g72.2g28.6g
Arvot/100g100g30kcal0.9g1.9g2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=373612