Blinit

6 dl maitoa
30 g hiivaa
suolaa
250 g tattarijauhoja
200 g vehnäjauhoja
3 keltuaista
3 valkuaista kovaksi vaahdoksi vatkattuna
pilsneriä
(kirkastettua) voita paistamiseen

Liota isohkossa kulhossa kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja suola.

Sekoita joukkoon jauhot.

Peitä taikina liinalla tai kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä vähintään kuusi tuntia.

Lisää taikinaan keltuaiset.

Ohenna taikinaa hieman pilsnerillä.

Lisää taikinaan lopuksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.

Kuumenna blinipannu.

Laita pannuun hieman voisulaa ja taikinaa noin puolen sentin paksuinen kerros.

Anna paistua, kunnes taikina on hyytynyt.

Käännä bliniä ja lisää pannuun voisulaa.

Paista rapeaksi.

Blinien kanssa tarjottavaksi sopii mateen-, siian- ja/tai muikunmäti, smetana, hienonnettu sipuli, sillikaviaari, sienisalaatti, musta- tai valkopippuri.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

66tintti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 3588g2270kcal107.7g172.2g125.6g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta1196g4306kcal155.5g837.3g25.1g41.9g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 359g1022kcal55.6g0.7g89.7g0g
Hiiva 179g134kcal23.5g2g0.7g12.4g
Voi 598g4338kcal7.1g2.4g486.2g0g
Tattarijauhot, annos 100g1495g5293kcal104.7g1136.3g29.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14832g34727kcal908.2g4301.8g1514.4g108.6g
Valittu annoskoko7416g17363kcal454.1g2150.9g757.2g54.3g
Annoskoko puolitettuna3708g8682kcal227.1g1075.5g378.6g27.2g
Arvot/100g100g234kcal6.1g29g10.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=103599