Kevyt suklaakakku

Valmista kevyet kaurakeksit ohjeen mukaan.

Painele irtopohjavuoan pohjalle ja paista 5min.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta 1/2dl kaakaojauhetta, 3/4dl perunajauhoja ja 6,5dl rasvatonta maitoa hyvin sekoittaen.

Lisää 3/4dl makeutusjauhetta ja 2tl Vanilliinisokeria.

Vaahdota 2dl vaniljakastiketta.

Vaahdota kaksivalkuaista ja yhdistä kiisseli, vaniljavaahto ja valkuaisvaahto.

Kiehauta 1/2dl vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi, ja liuota kiehuvaan veteen.

Sekoita suklaavaahtoon.

Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale 23g87kcal3.4g13.3g1.7g2.3g
Vehnälese 23g53kcal3.1g3.6g1g8.7g
Leivinjauhe 2.9g5.1kcal0.2g1.1g0g0g
Hermesetas-jauhe7g20kcal0.1g3.9g0g2.8g
Kananmuna kuoreton 32g46kcal4g0.1g3.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen58g19kcal1.9g2.9g0g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g5.8g17kcal0.1g3.3g0g2.3g
Vanilliinisokeri, teelusikka4.7g19kcal0g4.6g0g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton12g37kcal2.7g1.2g2.4g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 29g98kcal0g23.8g0g0.4g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen379g125kcal12.5g18.6g0g0g
Vaniljakastike vaahtoutuva (Pirkka), annos 200g117g187kcal5g18.7g10g0.2g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 41g17kcal4g0.2g0g0g
Liivatelehti, gelatiini7.6g26kcal6.5g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1484g1512kcal87g190.6g36.8g33.4g
Valittu annoskoko742g756kcal43.5g95.3g18.4g16.7g
Annoskoko puolitettuna371g378kcal21.8g47.7g9.2g8.4g
Arvot/100g100g102kcal5.9g12.8g2.5g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=404258