Juureskeitto (Sallay)

Huom! Reseptissä olevat määrät perustuvat itse punnitsemiini kasviksiin.

Määrillä ei sinänsä ole niin väliä, eli laita sopivia määriä haluamiasi aineksia.

:)

Paloittele juurekset.

Laita öljy kuumenemaan, lisää juurekset sinne, kuullota vähän aikaa öljyssä.

Lisää vesi ja liha(tai kasvis-)liemi sekä ohraryynit, anna kiehua kunnes kasvikset ja ryynit ovat kypsiä eli noin tunnin verran.

Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla.

Soseuta lopuksi sauvasekoittimella.

Päälle sopii mainiosti raejuusto, antaa proteiinilisän ja maut sopivat hyvin yhteen!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)68g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Valkosipuli 6.7g7.3kcal0.5g1.1g0g0.1g
Rikottu ohraryyni (Korpelan myllyn), annos 100g23g73kcal2.2g16.9g0.5g2.5g
Linssi-punainen (raaka)32g97kcal8g16g0.3g2.9g
Juuriselleri 45g14kcal0.6g2.1g0.1g1.4g
Palsternakka 51g32kcal0.3g6g0.2g2.3g
Oliiviöljy 6.7g60kcal0g0g6.7g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g68g19kcal0.4g4g0.1g1.7g
Valkokaali keräkaali 169g47kcal2g6.9g0.3g3.5g
Lihaliemi laimennettu 45g8.5kcal0g1.4g0.3g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 4.5g13kcal0.5g0.7g0.9g0g
Vesi225g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1484g778kcal30.8g116.6g19g31g
Valittu annoskoko742g389kcal15.4g58.3g9.5g15.5g
Annoskoko puolitettuna371g195kcal7.7g29.2g4.8g7.8g
Arvot/100g100g52kcal2.1g7.9g1.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=76251