Tomaatti-hirssipuuro

Huuhdo ja valuta hirssi huolellisesti kylmän veden alla.

Paahda hirssiä kattilan pohjalla parin minuutin ajan ja lisää sitten vesi, suola, kardemumma ja timjami.

Kiehauta seos ja jätä miedolle lämmölle kannen alle noin 15 minuutiksi kypsymään.

Sekoita välillä, ettei hirssi pala pohjaan.

Kun vesi on imeytynyt hirssiin, lisää tomaattimurska.

Hauduttele vielä 15 minuuttia.

Mausta voilla ja rouhitulla mustapippurilla.

Tarjoa kikhernepyöryköiden kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 371 grammaa

Irinamoi

Irinamoi sanoi...

Tuolta alkuperä :) \r\nhttp://www.menaiset.fi/artikk
eli/ruoka/reseptit/vaivaton_tomaatt
i_hirssipuuro\r\n\r\nitse vaihtelen tomaattimurskia esim valkosipulilla maustettu jne


maanantai 21.04.2014 klo 19:52

AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirssisuurimo 1dl=80g (keittämätöntä)1249g4383kcal141.1g859.1g36.2g40g
Vesi3996g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska, 1 prk1998g536kcal12g105.9g4g28g
Voi, 1 tl, 5 g125g912kcal1.2g1.2g99.9g0g
Suola, annos 3g25g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g13g39kcal1.4g7.5g0.9g3.5g
Timjami 5g14kcal0.5g1.3g0.4g1.8g
Mustapippuri 10g28kcal1.1g3.8g0.3g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14840g11822kcal314.6g1957.6g283.4g151.8g
Valittu annoskoko7420g5911kcal157.3g978.8g141.7g75.9g
Annoskoko puolitettuna3710g2956kcal78.7g489.4g70.9g38g
Arvot/100g100g80kcal2.1g13.2g1.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=420405