Juustoinen juuresperunasosekeitto

Keitä juurekset ja pilkotut kuoritut perunat vihannesfondissa, lisää sulatejuusto ja soseuta sauvasekoittimella, mausta rouhitulla mustapippurilla.

Unohdin mitata veden, sitä oli sen verran että juurekset juuri ja juuri peittyivät, yhden annoksen kooksi tuli n. 370 g valmiina.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Hejola
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juureskuutiot Kesäpöytä 1 pss3000g810kcal24g153g12g87g
Peruna, raaka (Pirkka), annos 150g1500g1125kcal28.5g240g3g15g
Eva savuporo-kevätsipuli sulatejuusto (Arla ingman), annos 200g960g1536kcal153.6g9.6g86.4g0g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g168g202kcal4.2g10.1g15.1g2.5g
Mustapippuri 6g17kcal0.7g2.3g0.2g1.6g
Vesi1800g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14868g7379kcal422g830g233.4g212.2g
Valittu annoskoko7434g3689kcal211g415g116.7g106.1g
Annoskoko puolitettuna3717g1845kcal105.5g207.5g58.4g53.1g
Arvot/100g100g50kcal2.8g5.6g1.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=258822