Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi49g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g4.3g15kcal1.9g1.7g0.3g0g
Maito, Kevyt59g27kcal1.9g2.8g0.9g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl16g53kcal2.2g8.7g1g1.7g
Vehnäjauho puolikarkea 127g435kcal12.9g88.7g1.5g4.4g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 9g38kcal0g9.3g0g0g
Nautajauheliha 15%156g320kcal28.1g0g23.4g0g
Sipuli (kuorittu)136g37kcal1.8g6.5g0.3g2.3g
Riisi puuroutuva 50g170kcal3g37.6g0.3g1.1g
Kananmuna kuoreton 86g122kcal10.7g0.3g8.8g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml49g73kcal1g1.2g7.3g0g
Paprikajauhe 0.8g2.5kcal0.1g0.1g0.1g0.3g
Valkopippuri 0.4g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Mustapippuri 0.8g2.2kcal0.1g0.3g0g0.2g
Maustepippuri, annos 1g1.9g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1491g2592kcal127.4g314.8g87.8g20.2g
Valittu annoskoko746g1296kcal63.7g157.4g43.9g10.1g
Annoskoko puolitettuna373g648kcal31.9g78.7g22g5.1g
Arvot/100g100g174kcal8.5g21.1g5.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=110420