Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton107g22kcal0.3g1.7g0g0.1g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)1067g1760kcal32g42.7g160g0g
Valkoviini kuiva 533g366kcal1.7g3.2g0g0g
Valkosipuli 53g58kcal4.2g8.7g0.3g1.1g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g3200g1152kcal28.8g236.8g9.6g112g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g107g960kcal0g0g106.7g0g
Mustapippuri 5.3g15kcal0.6g2g0.2g1.4g
Broileri rintafile,maustamaton2400g2474kcal554.4g0.2g24g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14944g13614kcal1244g590.6g601.6g229.2g
Valittu annoskoko7472g6807kcal622g295.3g300.8g114.6g
Annoskoko puolitettuna3736g3404kcal311g147.7g150.4g57.3g
Arvot/100g100g91kcal8.3g4g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=291012