Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g73g76kcal5.8g12g0.4g1.5g
Basilika, tuore 105g28kcal3.3g1.1g0.8g1.7g
Parmesan formaggio da pasta350g1597kcal139.8g0g115.3g0g
Auringonkukansiemen 350g2076kcal80.4g44g173g21g
Oliiviöljy 629g5563kcal0g0g629.1g0g
Suola, annos 3g21g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 7g20kcal0.8g2.7g0.2g1.9g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty3146g4404kcal162.3g879.5g21.4g106.9g
Broileri, rintafilee, nahaton 2796g2995kcal645.9g0g41.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14952g33519kcal2076.6g1878.6g1964.2g266g
Valittu annoskoko7476g16760kcal1038.3g939.3g982.1g133g
Annoskoko puolitettuna3738g8380kcal519.2g469.7g491.1g66.5g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217