Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi350g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g70g105kcal12.6g0g6.3g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr7.7g22kcal0.6g0.7g1.8g0.1g
Parsakaali brokkoli 53g18kcal2.4g1g0.2g1.3g
Purjosipuli 21g4.8kcal0.4g0.5g0g0.4g
Juuriselleri 3.5g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Palsternakka 18g11kcal0.1g2.1g0.1g0.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g227g64kcal1.4g13.5g0.5g5.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1498g451kcal35g36g17.8g16.8g
Valittu annoskoko749g225kcal17.5g18g8.9g8.4g
Annoskoko puolitettuna375g113kcal8.8g9g4.5g4.2g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63551