Jauhelihamureke ala Mama (vähähiilarinen)

Sekoittele ensin kananmuna veden ja mausteiden kanssa sekä sulatetut suppilovahverot.

Lisää soijajauho, sekoita ja anna turvota/vetäytyä jonkin aikaa n. 15 minuuttia.

Lopuksi lisää jauheliha ja vaivaa taikina.

Jaa taikina kahteen osaa uunipellille kahdeksi pitkulaisen limpun malliseksi pötkylöksi kylmällä vedellä kostutetuin käsin.

Uuni 175 ja aika n. 45-60minuuttia.

Maustemääriä voi suurentaa ja mausteita lisätä oman makutottumuksen mukaan ja tuoreet mausteet antavat voimakkaamman maun kuin jauhe ja purkkiversiot.

Jos en käytä sieniä teen aina itse voimakkaammin maustetun version ainakin sipulilla lisättynä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 120 grammaa

Arjamaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 47g104kcal8.2g0g8g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g3.9g1.2kcal0g0.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 13g18kcal1.6g0g1.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 5.9g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Soijajauho, Reformi vähärasvainen3.5g13kcal1.8g1.3g0g0.5g
Spice Up, Makea Chilikastike, annos 15g0.6g1kcal0g0.3g0g0g
Valkosipuli, tuore, silputtu0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Soijakastike less salt (Kikkoman)0.6g0.5kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana150g276kcal23.4g4g18.6g1g
Valittu annoskoko75g138kcal11.7g2g9.3g0.5g
Annoskoko puolitettuna38g69kcal5.9g1g4.7g0.3g
Arvot/100g100g184kcal15.6g2.7g12.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=116683