Kreikkalainen lihamureke

Kuumenna öljy miedolla lämmöllä pienessä kattilassa tai paistinpannulla.

Lisää sipuliviipaleet ja valkosipuli.

Kypsennä sekoittaen 3 minuuttia tai kunnes sipuli on pehmeää.

Kaada seos isoon kulhoon.

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Jauha lihapalat kahdessa erässä monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa hienoksi tai käytä valmista jauhelihaa.

Lisää jauheliha kulhoon sipulien päälle, samoin keitetty riisi, tomaattisose, tilli- ja minttusilppu, sitruunan kuoriraaste, oregano, suola ja 2 ruokalusikallista vettä.

Sekoita ainekset hyvin.

Nosta puolet seoksesta lusikalla uunivuokaan.

Ripottele feta murusina pinnalle ja lusikoi päälle loput lihaseoksesta.

Taputa mureke kostutetuin käsin tiiviiksi.

Kypsennä mureketta uunin keskiosassa 25 minuuttia tai kunnes liha on kypsää.

Kokeile kypsyyttä tikulla pistäen: kun reiästä valuva lihasneste on kirkasta, on lihakin kypsää.

Tarjoa mureke kuumana, lämpimänä tai kylmänä keitettyjen, höyrytettyjen tai grillattujen kasvisten kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Hmr4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 0.8g6.9kcal0g0g0.8g0g
Salottisipuli pussi (åth produkter), annos 250g7.8g2.1kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Naudanpaisti 20g22kcal4.2g0g0.5g0g
Porsaanpaisti vähärasvainen 20g32kcal5.5g0g1.1g0g
Riisi, keitetty, 100 g, 1,25 dl (kuivana 36 g)7.8g10kcal0.2g2.1g0g0.1g
Tomaattimurska (Euro shopper)2.9g0.9kcal0g0.1g0g0g
Tilli, tuore 5.5g1.6kcal0.2g0g0g0.1g
Sitruuna kuorittu 0.8g0.3kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 0g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Fetajuusto, Arla, 3%, 200g9g10kcal1.7g0.2g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana150g172kcal24g5.8g5.4g0.6g
Valittu annoskoko75g86kcal12g2.9g2.7g0.3g
Annoskoko puolitettuna38g43kcal6g1.5g1.4g0.2g
Arvot/100g100g115kcal16g3.9g3.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=255094