Tomaatti-pinaattipiirakka

Piirakkapohja syntyy perinteisesti nyppimällä rasva jauhoihin, lisäämällä suolan, sitten veden ja maitorahkan.

Maitorahka korvaa osan rasvasta, jolloin pohja on kevyempi.

Paista piirakkapohjaa ilman täytettä noin 10 - 15 minuuttia noin 200 asteisessa uunissa.

Tarvittaessa kuori kesäkurpitsa, pilko se jo siivuiksi tai lohkoiksi.

Siivuista noin sentin paksuisia.

Ryöppää tuorepinaatti tai sulata pakastepinaatti, purista ylimääräinen neste pois.

Paloittele tomaatit joko lohkoiksi tai siivuiksi.

Mitä pienempiä kasvikset on, sitä todennäköisemmin ne pehmenevät uunissa ja piirakka on helpompi syödä.

Erota kahdesta kananmunasta keltuaiset ja lisää ne kahden kokonaisen kananmunan sisällyksen joukkoon.

Vatkaa joukkoon kerma ja tarvittavat mausteet, kuten pippuri, suola, valkosipulijauhe jne. Lisää kasvikset munakermaseokseen, sekoita.

Lisää lopuksi juustoraaste.

Kaada seos piirakkapohjaan.

Paista kunnes täyte on hyytynyt ja ottanut hieman väriä itseensä, noin 30 - 45 minuuttia 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Jennyw
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 1.6g4.5kcal0.2g0g0.4g0g
Kananmuna kuoreton 4.3g6.1kcal0.5g0g0.4g0g
Ruokakerma Valio 5%16g9kcal0.2g0.4g0.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.6g26kcal0.8g5.3g0.1g0.3g
Vesi2g0kcal0g0g0g0g
Pinaatti 5.9g0.8kcal0.1g0g0g0.1g
Kesäkurpitsa zucchini 14g2.5kcal0.1g0.3g0.1g0.1g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g10g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Kadett juusto 5% (Arla)3.9g7.4kcal1.3g0g0.2g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)2.9g11kcal0g0.2g1.2g0g
Maitorahka,maustamaton rasvaton (Rainbow), annos 250g7.8g5kcal0.9g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana150g150kcal8.4g13.8g6.4g1.2g
Valittu annoskoko75g75kcal4.2g6.9g3.2g0.6g
Annoskoko puolitettuna38g38kcal2.1g3.5g1.6g0.3g
Arvot/100g100g100kcal5.6g9.2g4.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=302565