Elisan siemennäkkäri

1 dl mantelijauhoja
2 kananmunaa
2 dl vapaavalintaisia siemeniä
(tässä auringonkukka, kurpitsansiemen ja pellavansiemen)
3 rkl psylliumia
2 rkl oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja taputtele pellille leivinpaperin päälle tasaiseksi, ohueksi levyksi.

Levitys onnistuu parhaiten joko kostutetuin käsin tai toisen leivinpaperin avulla painellen.

Paista levyä 150 asteessa 30 minuuttia ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Leipä rapeutuu jäähtyessään.

Annoksesta tulee noin puoli pellillistä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 30 grammaa

Tiinar64
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauhe mandelpulver (Salliselta), annos 75g17g97kcal3.7g3.3g8.5g1.7g
Kananmuna kuoreton 18g26kcal2.3g0.1g1.9g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu8.4g45kcal2.1g1.5g3.8g0.3g
Pellavansiemen kokonainen 11g55kcal2.2g0.1g4.6g2.9g
Auringonkukansiemen 8.4g50kcal1.9g1.1g4.1g0.5g
Psyllium husk (Natures of scandinavia), annos 7g7.5g4.1kcal0.5g0.2g0.2g7.5g
Oliiviöljy 4.7g42kcal0g0g4.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana150g638kcal25.4g12.6g55.6g25.8g
Valittu annoskoko75g319kcal12.7g6.3g27.8g12.9g
Annoskoko puolitettuna38g160kcal6.4g3.2g13.9g6.5g
Arvot/100g100g426kcal16.9g8.4g37.1g17.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449107