Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu17g22kcal1.9g0.1g1.6g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa9g28kcal2.2g0g2.2g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g9g57kcal2.3g0.6g5.1g0g
Leivinjauhe 0.9g1.7kcal0g0.4g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g19g11kcal1.7g0.9g0g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)3.8g22kcal0.9g0.7g1.9g0g
Seesaminsiemen5.6g32kcal1.5g0.6g2.7g0.5g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 2.8g9kcal0.8g0.2g0.6g0.9g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti2.8g16kcal0.7g0.4g1.3g0g
Psylliumkuitu, annos 6g0.6g0.3kcal0g0g0g0.5g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl0.9g8.5kcal0g0g0.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 2.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana150g413kcal24g7.8g32.6g3.8g
Valittu annoskoko75g206kcal12g3.9g16.3g1.9g
Annoskoko puolitettuna38g103kcal6g2g8.2g1g
Arvot/100g100g275kcal16g5.2g21.7g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290202