Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen22g6.9kcal0.1g1.4g0g0.3g
Luumu kivetön, kuivattu 9g19kcal0.4g3.5g0.1g0.8g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala7.5g24kcal1.1g4.4g0.2g0.8g
Vehnäjauho puolikarkea 6.1g21kcal0.6g4.3g0.1g0.2g
Ruokasooda 0.8g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g3g18kcal0.7g0.2g1.6g0g
Ruokosokeri11g46kcal0g11.3g0g0g
Neilikka, annos 4g0.2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g0.2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.2g0.7kcal0g0.1g0g0g
Piimä AB Acidophilus Valio7.5g4kcal0.2g0.3g0.2g0g
Rypsiöljy 6.8g60kcal0g0g6.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana150g403kcal6.2g51.4g18g4.2g
Valittu annoskoko75g202kcal3.1g25.7g9g2.1g
Annoskoko puolitettuna38g101kcal1.6g12.9g4.5g1.1g
Arvot/100g100g268kcal4.1g34.2g12g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=392082