Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 13g14kcal1.1g1.7g0g0.9g
Herne 10g6.9kcal0.5g0.9g0g0.3g
Punasipuli, kuorittu, 100g7.5g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Omena, keskikokoinen 200g19g6.4kcal0g1.3g0.1g0.3g
Oliiviöljy 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Viinietikka 1.9g0.4kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g3.1g18kcal0.6g0.7g1.5g0.4g
Peruna, keskikokoinen 60g19g11kcal0.3g2.4g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana151g162kcal5.2g15g8.2g4.4g
Valittu annoskoko76g81kcal2.6g7.5g4.1g2.2g
Annoskoko puolitettuna38g41kcal1.3g3.8g2.1g1.1g
Arvot/100g100g107kcal3.4g9.9g5.4g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204