Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)315g527kcal44.1g3.5g41g0g
Peruna, keskikokoinen 60g245g147kcal3.7g31.9g0.2g2.2g
Kirsikkatomaatti, 50g146g29kcal0.9g5.5g0.4g0g
Valkosipuli 2.3g2.5kcal0.2g0.4g0g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 23g46kcal0.3g0.4g4.7g1g
Suola, annos 3g2.9g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 16g139kcal0g0g15.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1501g1782kcal98.4g83.4g124.2g6.4g
Valittu annoskoko751g891kcal49.2g41.7g62.1g3.2g
Annoskoko puolitettuna375g446kcal24.6g20.9g31.1g1.6g
Arvot/100g100g119kcal6.6g5.6g8.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153240