Lasagne

1. Täytteen valmistus: Pilko sipuli ja valkosipuli.

Kuullota tilkassa öljyä suurella pannulla.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää tomaattimurska ja mausteet (lihaliemikuutio(t), pippuri, basilika...) ja anna muhia hetken.

2. Valmista juustokastike: Laita kattilaan 5dl maitoa ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Lisää 200-300g juustoraastetta ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää noin 2 rkl vehnäjauhoa kastikkeen suurustamiseksi.

HUOM! Juustoraaste kannattaa lisätä vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.

Lisää pippuria ja halutessasi muskottia mausteeksi.

3. Aloita lasagnen kasaaminen: Kaada vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta.

Lado kerros lasagnelevyjä.

Kaada päälle täytettä (noin 1/3) ja vielä juustokastiketta.

Päälle taas uusi kerros lasagnelevyjä.

Tätä jatketaan kunnes kastike ja täyte loppuvat (viimeinen kerros = lasagnelevy ja juustokastike).

Ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.

Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Nemilia90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)125g34kcal1.6g6g0.2g2.1g
Valkosipuli 10g11kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 1249g423kcal38.2g61.2g1.2g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa999g2997kcal229.8g0g229.8g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 25g134kcal0.2g0.2g15g0g
Lasagnette, täysjyväpasta (Knorr), annos 185g500g1598kcal64.9g309.7g12.5g45g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)1998g500kcal20g109.9g0g28g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)28g77kcal2.6g4.9g5.2g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 50g171kcal5.1g35g0.6g1.7g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 2498g5683kcal474.5g0g424.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15000g23297kcal1678.6g1063.6g1378.6g155g
Valittu annoskoko7500g11649kcal839.3g531.8g689.3g77.5g
Annoskoko puolitettuna3750g5824kcal419.7g265.9g344.7g38.8g
Arvot/100g100g155kcal11.2g7.1g9.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326191