Mexicolainen siika cheviche (Kevennys)

300g Siikaa filettä, mahdollisimman tuoretta
1kpl Vihreä chili
1kpl Punainen chili
200g Luumutomaattia
30g Punasipulia
50g Ruohosipulia
10g Limen kuorta
20g Limen mehua
5g Suolaa
1g Mustapippuria
5g Korianteria, tuoretta

Puhdista siikafileet ruodoista ja fileoi nahattomaksi.

Leikkaa fileet ohueksi suikaleeksi, tulitikku on hyvä koko esimerkki.

Laita nyt filesuikaleet astiaan ja puristan yhden limen mehu joukkoon.

Sekoita hyvin ja laita kylmään n. 20minuutiksi.

Nyt puhdista chileistä siemenet ja kuutioi pieneksi.

Leikkaa punasipuli pieneksi silpuksi, luumutomaatit viipaleiksi ja ruohosipuli silpuksi.

Yhdistä sipulit, tomaatit, kala, limen kuori ja korianteri.

Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.

Anna makujen tasaantua 30min.

Tarjoile hyvän ruis-chiabatan kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 167 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Siika 339g339kcal58.2g0g11.6g0g
Chili paprika punainen51g20kcal1g4.6g0g0g
Luumutomaatti pirkka, 83g226g45kcal1.4g8.6g0.7g13.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g34g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Ruohosipuli, tuore56g15kcal0.8g2.1g0.3g0.6g
Lime, kuorittu, annos 50g34g12kcal0.2g0.7g0.4g0.9g
Suola, annos 3g5.6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.1g3.2kcal0.1g0.4g0g0.3g
Korianteri, tuore, annos 20g5.6g1.1kcal0.1g0.2g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1503g891kcal124.4g36.4g26.2g32.2g
Valittu annoskoko752g446kcal62.2g18.2g13.1g16.1g
Annoskoko puolitettuna376g223kcal31.1g9.1g6.6g8.1g
Arvot/100g100g59kcal8.3g2.4g1.7g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=297521