AVOkadopasta by Hanna G

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti "al dente" hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 1082g2144kcal28.4g8.3g209.9g72.5g
Oliiviöljy 301g2657kcal0g0g300.5g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g240g954kcal52.9g0g79.3g0g
Parmesan formaggio da pasta180g824kcal72.1g0g59.5g0g
Chili, vihreä, tuore 120g54kcal2.4g9.6g0.2g1.8g
Limetti hedelmä (Kuorittu), annos 50g301g90kcal2.1g33.1g0.6g9g
Spagetti, keitetty, öljyä 5288g5340kcal159.2g1036g43.4g52.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15024g24128kcal634.2g2174g1386.8g271.4g
Valittu annoskoko7512g12064kcal317.1g1087g693.4g135.7g
Annoskoko puolitettuna3756g6032kcal158.6g543.5g346.7g67.9g
Arvot/100g100g161kcal4.2g14.5g9.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=461925