Omena rahka piirakka

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Kristiinaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 75101g684kcal1g1g75.4g0g
Sokeri 146g592kcal0g145.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 171g586kcal17.4g119.6g2.1g6g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8g32kcal0g8g0g0g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g86g46kcal7.7g3.6g0.2g0g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g101g121kcal3g4.1g10.1g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 131g50kcal0.2g10.7g0.1g2g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g5g18kcal0.2g4g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1504g4276kcal59.6g597g176.2g16g
Valittu annoskoko752g2138kcal29.8g298.5g88.1g8g
Annoskoko puolitettuna376g1069kcal14.9g149.3g44.1g4g
Arvot/100g100g284kcal4g39.7g11.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388072