Porkkanasosekeitto

Laita pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja valkosipuli kiehuvaan veteen.

Kuullota pilkottu sipuli öljytilkassa ja lisää joukkoon, samoin liotetut ja keitetyt kikherneet.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää creme fraiche ja mausteita, esim suolaa ja yrttejä.

Soseuta sauvasekoittimella.

Raejuusto sopii tämänkin keiton päälle proteiinilisäksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 602 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 313g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g125g35kcal0.8g7.4g0.3g3.1g
Kesäkurpitsa zucchini 136g25kcal0.8g3.4g0.5g0.9g
Sipuli 83g25kcal1g4g0.2g1.4g
Valkosipuli 2.1g2.3kcal0.2g0.3g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.1g19kcal0g0g2.1g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 31g87kcal0.6g0.9g8.8g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 61g80kcal5.1g10.6g1.2g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1505g546kcal17g53.2g26.2g16.8g
Valittu annoskoko753g273kcal8.5g26.6g13.1g8.4g
Annoskoko puolitettuna376g137kcal4.3g13.3g6.6g4.2g
Arvot/100g100g36kcal1.1g3.5g1.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142906