Kukkakaalivuoka

2 kukkakaalia
75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 munaa
suolaa
yrettisuolaa
valkopippuria
juustoraastetta

Keitä kukkakaali melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Valmista sillä aikaa kastike.

Sulata rasva kattilassa.

Lisää vehnäjauhot, kiehauta.

Vatkaa joukkoon maito ja keitä n. 5 min. Mausta valkopippurilla ja varovasti suolalla.

Lisää kastikkeen vähän jäähdyttyä munat.

Laita keitetyt kukkakaalit palasina voidellun uunivuoan pohjalle.

Ripottele pinnalle yrttisuolaa.

Kaada kukkakaalien päälle kastike.

Lisää lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 30 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 215 grammaa

Duumimamma
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 350g84kcal6.3g7.7g1g8g
Voi, 1 tl, 5 g22g160kcal0.2g0.2g17.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 28g98kcal2.9g19.9g0.3g1g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 291g184kcal8.7g14g10.2g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa29g87kcal6.7g0g6.7g0g
Kananmuna kuoreton 32g46kcal4g0.1g3.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1505g1317kcal57.6g83.8g78g18g
Valittu annoskoko753g659kcal28.8g41.9g39g9g
Annoskoko puolitettuna376g329kcal14.4g21g19.5g4.5g
Arvot/100g100g88kcal3.8g5.6g5.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=216474