Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 240g69kcal2.4g11g0.7g4.3g
Palsternakka 80g51kcal0.4g9.4g0.3g3.6g
Nauris 320g88kcal3.2g13.4g1g6.1g
Lohifilee 1920g3750kcal358.8g0g259.2g0g
Tilli, tuore 64g19kcal2.4g0.6g0.5g1.3g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g48g106kcal8.2g8.2g4.3g0.2g
Sipulikuutiot Apetit320g83kcal3.8g15.4g0.6g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g320g54kcal6.1g6.7g0.6g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 960g3169kcal19.2g28.8g336g0g
Vesi3200g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)48g13kcal0.6g2.3g0.1g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15040g14805kcal810.2g191.6g1206.6g32.6g
Valittu annoskoko7520g7403kcal405.1g95.8g603.3g16.3g
Annoskoko puolitettuna3760g3701kcal202.6g47.9g301.7g8.2g
Arvot/100g100g98kcal5.4g1.3g8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=104981