Helppo kauraleseleipä

HELPPO KAURALESELEIPÄ

(1 leipä)

Ainekset:

5 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl Pirkka Luomu -kauraleseitä
1 tl suolaa
1 ps (11 g) Pirkka kuivahiivaa
3 dl vettä
1 kananmuna

Voiteluun:
1/2 dl vettä
1 rkl siirappia

1. Sekoita puuhaarukalla jauhot, kauraleseet, suola ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 astetta).

Kaada neste jauhoseokseen ja lisää muna.

Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi, löysähköksi taikinaksi.

Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin 1/2 tuntia lämpimässä paikassa.

2. Kaada taikina keoksi pellille leivinpaperin päälle.

Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja peitä leivinliinalla.

Anna kohota vielä 1/2 tuntia.

Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia uunin alimmalla tasolla.

3. Valmista siirappiseos.

Kiehauta vesi ja sekoita siihen siirappi.

Voitele kuuma leipä siirappiseoksella ja paista vielä noin 5 minuuttia.

Anna leivän jäähtyä ilman liinaa, niin se saa rapean kuoren.

Vinkki! Ripottele siirappiseoksella voidellun leivän päälle Pirkka-salaatti-siemensekoitusta.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiivaleipävehnäjauho 733g2388kcal88.9g435.2g20.5g40.3g
Kauralese 320g1151kcal57.5g145.8g24.6g56g
Ruokasuola jodioitu 17g0.4kcal0.1g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g29g106kcal13.2g11.7g1.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 799g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 160g201kcal17.6g0.4g14.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 133g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 5329g16065kcal5.3g3948.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15040g39820kcal365.2g9083.2g122.6g192.6g
Valittu annoskoko7520g19910kcal182.6g4541.6g61.3g96.3g
Annoskoko puolitettuna3760g9955kcal91.3g2270.8g30.7g48.2g
Arvot/100g100g265kcal2.4g60.4g0.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=140230