Oliivifetasämpylät

Sekoita siirappi ja suola lämpimään veteen.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja nako veteen.

Vaivaa taikina loput jauhot hiljalleen lisäten.

Survo lopuksi paloitellut oliivit, auringonkukansiemenet, fetapaketti öljyineen sekä luraus juoksevaa margariinia sekaan ja tee taikina valmiiksi.

Anna nousta jonku aikaa liinan alla, pyörittele pellille ja paistele.

Taikinan voi myös laittaa yöksi jääkaappiin ja pyöritellä sämpylät pellille vasta aamusta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Pedro79
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)3816g13357kcal457.9g2633.2g72.5g190.8g
Vesi, vesijohtovesi 2410g0kcal0g0g0g0g
Apetina feta snack aurinkokuivattu tomaatti (Arla), annos 150g603g1989kcal96.4g33.1g162.7g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 161g319kcal2.2g2.9g32.1g7.1g
Kuivahiiva, annos 11g44g159kcal19.9g17.7g2.7g0g
Siirappi 60g182kcal0.1g44.6g0g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)201g1446kcal0g0g160.7g0g
Auringonkukansiemen 201g1193kcal46.2g25.3g99.4g12.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15040g37287kcal1245.4g5513.6g1060.2g420g
Valittu annoskoko7520g18644kcal622.7g2756.8g530.1g210g
Annoskoko puolitettuna3760g9322kcal311.4g1378.4g265.1g105g
Arvot/100g100g248kcal8.3g36.7g7g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=212054