Pähkinäinen parsakaalipiirakka

Pähkinäinen parsakaalipiirakka (8–10 palaa)

Pohja:
100 g margariinia (Keiju 70% tai Becel 60%)
4½ dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 prk (200 g) kevytkermaviiliä (rasvaa enintään 6%)

Täyte:
250 g parsakaalia
½ rasiaa kirsikkatomaatteja
1 pieni keltainen paprika
1 dl saksanpähkinöitä
3 munaa
2 dl kermasekoitetta (esimerkiksi Valio Ruoka 5%)
1 rkl pestokastiketta
½–1 dl raastettua parmesaania

Sekoita pohjataikinan kuivat aineet.

Lisää pehmeä rasva ja nypi ainekset yhteen.

Lisää lopuksi kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Peitä taikina kelmulla ja nosta se tunniksi jääkaappiin.

Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pienemmiksi kukinnoiksi.

Halkaise tomaatit puoliksi ja pilko paprika.

Levitä taikinapohjalle parsakaalikukinnot, tomaatinpuolikkaat, paprikakuutiot sekä pähkinät.

Sekoita kulhossa munien rakenne rikki ja lisää ruokakerma sekä pesto.

Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasossa, kunnes täyte on hyytynyt eli noin 25 minuuttia.

Jos pinta näyttää saavan liiaksi väriä, peitä piirakka leivinpaperilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 209 grammaa

Shamaani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g449g3234kcal4.5g4.5g359.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1314g4508kcal133.9g919.7g15.8g46g
Kauralese 270g970kcal48.5g122.9g20.8g47.2g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g11g0kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 45g79kcal2.3g17g0g0.2g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 898g576kcal28.7g43.3g31.4g0.1g
Parsakaali brokkoli 1123g394kcal51.9g21.9g3.4g28.1g
Kirsikkatomaatti, suomalainen449g90kcal2.7g17.1g1.3g6.3g
Paprika keltainen 539g162kcal5.1g27.5g1.1g10.8g
Saksanpähkinä 270g1833kcal39.6g8.9g175.8g42.9g
Kananmuna, omega, 1 kpl741g964kcal97.1g2.2g61.5g0g
Ruokakerma Valio 5%898g539kcal10.8g25.2g44.9g0g
Pestokastike, Barilla all Genovese, n. 1 tl67g361kcal3.4g2g37.7g3g
Parmesaanijuusto, formaggio da pasta449g2053kcal179.7g0g143.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15048g31527kcal1216.4g2424.4g1793.6g369.2g
Valittu annoskoko7524g15764kcal608.2g1212.2g896.8g184.6g
Annoskoko puolitettuna3762g7882kcal304.1g606.1g448.4g92.3g
Arvot/100g100g210kcal8.1g16.1g11.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135472