Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot473g1372kcal66.2g4.7g123g0g
Sipuli (kuorittu)901g243kcal11.7g43.3g1.8g15.3g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g451g135kcal4.5g18g1.4g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa2703g3785kcal746.1g0g67.6g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 676g2635kcal14.4g14.9g283.8g0g
Crowmoor siideri2253g901kcal0g87.9g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)68g487kcal0.1g0.1g54.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15048g19116kcal1686g337.8g1063.4g30.6g
Valittu annoskoko7524g9558kcal843g168.9g531.7g15.3g
Annoskoko puolitettuna3762g4779kcal421.5g84.5g265.9g7.7g
Arvot/100g100g127kcal11.2g2.2g7.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=82542