Poropiirakka

Pohja:
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena
125 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
125 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1 ½ dl mietoa kermajuustoa raasteena (esim.

Oltermanni)
2 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl persiljasilppua
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

Pinnalle:
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Iinuliinu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai1021g3573kcal122.5g724.8g21.4g30.6g
Oivariini, 60 (100g)751g4128kcal7.5g7.5g450.4g0g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%1021g2960kcal347.1g0g173.5g0g
Keso raejuusto (Arla), annos 100g1201g841kcal132.1g30g18g0g
Kylmäsavustettu poronpaistileike (Kylmänen), annos 2g781g1233kcal261.5g0.3g14.1g5.5g
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Kanamuna, paistettu (pirkka)661g1453kcal86.5g3.3g122.9g0g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g1201g1441kcal39.6g57.6g120.1g0g
Persilja 300g82kcal4.1g3.3g0.6g24g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15072g31586kcal2009.6g1682.4g1843.2g130.4g
Valittu annoskoko7536g15793kcal1004.8g841.2g921.6g65.2g
Annoskoko puolitettuna3768g7897kcal502.4g420.6g460.8g32.6g
Arvot/100g100g210kcal13.3g11.2g12.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314891