Sorsanlihakastike

Laita sorsat kattilaan laske vettä että peittyvät kunnolla, lisää lihaliemikuutiot, 3kpl laakerinlehtiä, 10kpl maustepippureita ja keitä 1-1,5h.

Säästä keitinliemi (käytetään kastikkeen nesteenä)

Perkkaa ja paloittele jäähtyneet lihat käsin riipimällä.

Paista sorsanlihat ja sipulit pannussa niin että alkaa hieman kuivahtaa ja rapeutua.

Nosta lihat kattilaan.

Tee pannulla ruskean kastikkeen pohja, eli ruskista vehnäjauhot voissa.

Kun jauhot on ruskistettu lisää n. litra siivilöityä lihojen keitinlientä samalla sekoittaen.

Kaada nyt kastike lihojen päälle ja nosta kattila liedelle (saa hiljalleen poreilla).

lisää valkosipulijauhetta, ketsuppi ja sinappi, vähän grillimaustetta.

Anna kiehua hiljalleen n. 5-10 min

Tarjoa keitettujen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Kaariainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr1760g2147kcal357.3g0g79.2g0g
Sipuli (kuorittu)880g238kcal11.4g42.2g1.8g15g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)88g246kcal8.3g15.8g16.7g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 4000g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 400g2179kcal3.6g2g243.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 260g892kcal26.5g182g3.1g9.1g
Sinappi, mieto, meira 125g80g134kcal3.2g17.6g5.6g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)80g64kcal1.2g15.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15096g11801kcal823g549.6g700.6g49g
Valittu annoskoko7548g5900kcal411.5g274.8g350.3g24.5g
Annoskoko puolitettuna3774g2950kcal205.8g137.4g175.2g12.3g
Arvot/100g100g78kcal5.5g3.6g4.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=320869