Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 798g5788kcal9.5g3.2g648.7g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 958g1202kcal105.3g2.5g86.4g0g
Kaurahiutale 319g1194kcal46.3g181.9g23.3g31.9g
Vehnäjauho puolikarkea 1037g3559kcal105.7g726.1g12.4g36.3g
Sokeri 1153g4680kcal0g1151.8g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g1596g1867kcal44.7g63.8g159.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g64g255kcal0g63.2g0g0g
Leivinjauhe 32g56kcal1.7g12.1g0g0.2g
Mustikka metsä- 1596g703kcal8g102.1g9.6g52.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15104g38608kcal642.4g4613.4g1880g242.2g
Valittu annoskoko7552g19304kcal321.2g2306.7g940g121.1g
Annoskoko puolitettuna3776g9652kcal160.6g1153.4g470g60.6g
Arvot/100g100g256kcal4.3g30.5g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932