Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g172g103kcal2.6g22.4g0.2g1.6g
Vesi232g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste60g15kcal0.5g2.9g0.2g1.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.2g2.3kcal0.2g0.4g0g0g
Rypsiöljy rainbow1.8g16kcal0g0g1.8g0g
Sipuli, kokonainen 50g15g4.1kcal0.2g0.7g0g0.1g
Sokeri1.5g6.1kcal0g1.5g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g180g63kcal1.8g11.7g0.9g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 23g62kcal0.4g0.7g6.3g0g
Jauheliha, sika-nauta 69g152kcal12g0g11.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1512g848kcal35.4g80.6g42g6.8g
Valittu annoskoko756g424kcal17.7g40.3g21g3.4g
Annoskoko puolitettuna378g212kcal8.9g20.2g10.5g1.7g
Arvot/100g100g56kcal2.3g5.3g2.8g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63188